Tai Chi lessen

Oosterse bewegingsleer wordt al vaak geassocieerd met gevechtskunst. Dit is maar ten dele waar. 

Er zijn tal van oosterse bewegingskunsten die veel verder gaan dan weerbaar worden, ook al is dit vaak tijdelijk heel nuttig. 15 jaar ervaring met Tai-Chi en Qi gong hebben mij geleerd dat chi iets heel bijzonders is. In de volksmond noemt men het levensenergie en er zijn ook nog vele andere namen aan gegeven zoals prana, qi en universele energie.

Maar is het gewoon dat wat je inademt? Lucht? Hier begint de misvatting. Chi is alles wat ons verbindt, het is alles wat je om je heen ervaart, waarvan je doordrongen bent. Het kent geen begrenzing, het is in alles. Als je je realiseert dat chi (dat wat je inademt) de alomvattende intelligentie is, vraag je je misschien af waarom je zo onbewust bezig bent met adem. 

Chi is de natuur, de elementen, de getijden, zowel rust als vitalisatie. Wij zijn vervreemd van dit ervaren, omdat we geneigd zijn onze aandacht te richten op behoeften die alles te maken hebben met hoe wij ons menen te moeten profileren. Chi volgt ons bewustzijn en voedt wat wij aandacht geven. Zelfs onze hersenen zijn zo geconstrueerd dat adem en hartslag, die van vitaal belang zijn, niet tot een bewust proces behoren, maar voor ons geregeld worden in afwachting van..?

Juist, dat wat ons in leven houdt, wacht met letterlijk engelengeduld op het moment dat bewustwording en inzicht komt in dat je adem, chi, om kunt zetten in iets dat je verder brengt dan overleven.

Deze inademing (intelligentie) voorziet je van alles wat je nodig hebt en je ademt uit wat je niet kunt gebruiken. Chi geeft informatie op elk niveau. Dit helpt je om naar eigen vermogen op te nemen wat voor jou werkt voor ontwikkeling en bewustwording. Anders gezegd: het helpt je steeds meer de regie te krijgen over je eigen leven dat jou toebehoort. 

De lessen die ik geef, helpen je niet alleen de bewegingen te leren. Ik help je ook bewust te worden van wat chi voor jou kan doen om jouw levenskwaliteit te verbeteren. Tevens leer ik je je energie beter te verdelen, wat een voorwaarde is voor vitaliteit. We kijken naar waar je energie verliest en of we daar verandering in kunnen brengen. 

Tijden

Woensdag van 19:00 tot 20:00

Locatie

De trainingen vinden plaats in 'De Slenk' in Groesbeek (Reestraat 2)

 

Tai Chi; bewegen op muziek

 

Het luisteren naar prachtige muziek bracht mij op het inspirerende idee dit te combineren met de bewegingsleer Tai Chi. Tai Chi brengt een sterke energiestroom op gang die zich door deze muziek prachtig in banen laat leiden. Op deze manier is het leuk twee kunsten samen te voegen tot één geheel. Klanken helpen je af te stemmen op de juiste trillingsfrequentie die ondersteunend werken bij de vloeiende bewegingsleer Tai Chi. Dit kan zowel met als zonder zwaard praktisch beoefend worden.

Spreekt dit je aan? Voor meer informatie kun je contact opnemen.

Een filmpje van Tai Chi met zwaard, muzikaal bekleed, staat op onze facebookpagina. U kunt op onderstaande button klikken en vervolgens op de facebookpagina naar 'video's' gaan.